• 0

    Košarica

  • facebook

Proizvodni proces

  • Doma
  • O nama
  • Proizvodni proces

Od sadnje do proizvoda

Sadnice dobivamo od renomiranih Eurposkih proizvođača iz nekoliko Europskih država, i to iz Francuske, Belgije, Nizozemske, Njemačke, Danske itd.

Kod nas dolaze kao male ukorijenjene biljčice iz kojih se dalje razvijaju u velike, bogate i bujne biljke koje kasnije ukašavaju Vaš vrt ili kuću. Poslije sadnje počinje intenzivan uzgoj gdje treba postići idealne uvijete, kao što su odgovarajuća temperatura, vlaga, svijetlost i najbitnija prihrana. U vrtlariji vijenac korostimo potopne stolove za uzgoj sadnica, jer sa takvom tehnologijom možete zalijati ili prihraniti veći broj biljaka u vrlo kratkom vremenu.

Kad su biljke spremne za isporuku, iste se pakiraju u raličita pakovanja, ovisno o veličini biljke i tegle, i kao takve se distribuiraju u trgovačke lance ili do krajnjeg kupca.

Za distribuciju posjedujemo vlastiti vozni park, dva kombija te kamion.

Naši objekti

Naši objekti opremjeni su modernom opremom za uzgoj cvijeća, kao što su pokretni rolo stolovi(sustav plima-oseka), automatski sustavi zasjenjivanja koji se koriste u ljetnim periodima radi zaštite bilja od prejakog sunca, te za uštedu grijanja tijekom zimskih mjeseci, također posjedujemo uređaj za kompjutersko zalijevanje i prihranjivanje, rampe za zalijevanje i orošavanje sadnica, sustavima kap po kap, automatskim osvjetljavanjem bilja koje se koristi za pojedine kulture, strojevima za punjenje tegli, strojem za sijanje sjemena, strojevima za zamatanje kolica, transportnim trakama, te linijom za etiketiranje proizvoda.

Također smo ponosni da u našoj vrtlariji za zagrijavanje objekata kao glavni energent koristimo obnovljive izvore energije i to biomasu čime ne zagađujemo okoliš i ne narušavamo biološku ravnotežu kao kod upotrebe fosilnih goriva.

Kotlovnica je opremljena sa modernim kotlom snage 1 MW sa automatskim dodavanjem goriva, silosom, te posjedujemo kompletnu liniju za pripremu biomase za grijanje.

Isto tako vodimo računa o zaštiti bilja, jer i tu koristimo napredne tehnologije kao što je hladno zamagljivanje objekta, čime se smanjuje potrošnja vode i zaštitnih sredstava, i time ne opterećuje okoliš.

Veleprodaja za trgovačke lance

Naše proizvode plasiramo u trgovačim lancima a prisutni smo i na tržnicama i sajmovima diljem Hrvatske.